2014-09-26 14:48:44• hírek • Szatmár.ro

Állásbörzét tartottak frissen végzetteknek

Nagy volt a kínálat: 82 cég összesen 708 munkalehetőséget kínált a résztvevőknek.

Péntek reggel cégek képviselőivel, illetve végzősökkel és más álláskeresőkkel telt meg a Szakszervezetek Művelődési Házának előtere: itt szervezte meg ugyanis a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség az elsősorban végzős fiataloknak szervezett állásbörzéjét. A hét folyamán napról napra nőtt azoknak a cégeknek a száma, akik jelezték részvételüket a rendezvényen: végül összesen 82 cég állított standot a művelődési ház előterében. Hozzájuk csatlakoztak a felnőttképzési lehetőségeket népszerűsítő civil szervezetek, valamint az egyenruhások: a rendőrség, a csendőrség és a hadsereg is népszerűsítették a fiatalok körében magukat, továbbtanulási lehetőséget, majd biztos munkahelyet ígérve elsősorban a most érettségizetteknek.

A legtöbb munkahelyet a fafeldolgozásban ajánlották (147 szabad állás), majd a gépipar (137 szabad állás) és a konfekcióipar (100 szabad állás) következett. Nagy a kereslet a biztosítók részéről az új munkatársak iránt – 83 szabad munkahelyre kerestek munkatársat -, egyéb munkakörökben pedig további 241 állás várt betöltésre.

A szabad munkahelyek közül mindössze 38 igényelt felsőfokú végzettséget, 670 szabad állás betöltésére elég volt a középfokú vagy éppen a szakiskolai végzettség is.

Állásbörze

Az állásbörzén egyébként 950 álláskereső vett részt, közülük 420 személy volt vagy egyetemi, vagy líceumi végzős. Közülük 235 személyt hívtak be állásinterjúra a cégek, így az állásbörze valódi eredménye – azaz a frissen alkalmazottak száma – csak néhány héten belül derül ki.

A börzét megelőző héten több fórumon is népszerűsítették a friss végzősök alkalmazásának előnyeit. A Munkaügyi Minisztérium például a frissen végzettek fizetését szubvencionálják egy éven keresztül: a szakiskolát végzettek esetében 500 lej, líceumit végzettek esetében 600 lej, egyetemet végzettek esetében pedig 750 lej segítséget ad a minisztérium.

Eu-s pénzből is lehet fizetés-támogatást szerezni a frissen végzetteket alkalmazó cégeknek: a kis és középvállalkozások nettó 900 lejre pályázhatnak a középfokú diplomával rendelkező frissen végzettek alkalmazásakor, illetve 1300 lejre az egyetemet végzett fiatalok esetében.

Állásbörze Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: